Home » Vuurtorenexposities

Vuurtorenexposities

Het Kustverlichtingsmuseum Hoek van Holland
Het Kustverlichtingsmuseum Hoek van Holland
Het hoge licht van Westkapelle
Het hoge licht van Westkapelle
Het Torenmuseum Goedereede
Het Torenmuseum Goedereede

Met mijn kennis van de Nederlandse vuurtorens als achtergrond, bied ik hulp aan musea om een vuurtoren-expositie op te zetten of de reeds bestaande tentoonstelling te professionaliseren. Ik ontwerp grote panelen met daarop oude en moder-ne foto’s, kaarten en historische informatie. Ze worden op kunststof platen gedrukt, zodat ze vocht-bestendig zijn.

In 2013 heb ik in de kerktoren van Goedereede, met hulp van de Neder-landse Vuurtoren Vereniging, een vuurtorenexpostitie opgebouwd op de eerste verdieping van de kerktoren.

In 2014 heb ik mij verdiept in de geschiedenis van Hoek van Holland en panelen gemaakt voor het Kustverlichtingsmuseum Hoek van Holland. De vernieuwde museuminrichting met op elke verdieping een of meerdere panelen is in mei 2015 officieel geopend.

In 2015 en 2016 heb ik het Polderhuis Westkapelle geholpen met het beschrijven van de geschiedenis van de vuurtorens van Westkapelle en het ontwerpen van informatiepanelen voor de tentoonstelling in het voormalige lichtwachtersverblijf bovenin het hoge licht van Westkapelle.

Bekijk het submenu voor meer informatie over deze exposities.